След публикация на OFFNews: Депутат отказа да подпише искането за касиране на вота

22 май 2013 в 08:55 5901 3

Александър Ненков и Румен Ненков
Александър Ненков и Румен Ненков

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков няма да подпише искането за касиране на изборите, което трябва да бъде внесено в Конституционния съд. 

Това заяви пред БНР неговият колега Красимир Ципов.

Причината е, че баща му е конституционен съдия - Румен Ненков. Според Ципов това е правилната позиция и е морално Александър Ненков да не бъде сред вносителите на искането, по което трябва да се произнесат 12-те конституционни съдии, включително и от неговият баща. 

Александър Ненков е избран за втори път за депутат. Въпросът с конфликта на интереси между него и баща му беше тема и в миналия парламент, когато група депутати оспориха избора на Росен Плевнелиев за президент. Тогава съдия Ненков беше един от тримата докладчици по делото, който се произнесе с особено мнение срещу допустимостта на искането за образуване на дело.

"Ненков няма да подпише искането. Смятаме, че това е правилната позиция", каза Красимир Ципов.

Искането на ГЕРБ за касиране на изборите е готово и вероятно ще бъде внесено днес до края на деня. Според Ципов именно Конституционният съд е институцията, която трябва да се произнесе по това имало ли е нарушения в деня за размисъл и дали те биха могли да повлияят на изборния резултат в цялост или частично. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!