Прасета подкрепят Бойко, кметът на Банско води феновете му (снимки и видео)

Вероника Шербанова 21 февруари 2013 в 12:04 10051 23

В подкрепа за Бойко. Снимка: Сергей Антонов
В подкрепа за Бойко. Снимка: Сергей Антонов

Камион с прасета дойде в София, за да подкрепи протеста в защита на Бойко Борисов.

Камионът е паркиран между "Св. Александър Невски" и общината, но жандармерията не разреши прасетата да бъдат изкарани на жълтите павета пред българския парламент.

На свой ред министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов помоли протестиращите да приберат животните и да не ги изваждат от камионите, защото ще се стресират от шума и обстановката.

Протестиращите не са платени, но правителството всъщност им е платило с европейски субсидии, които за първи път се дават на земеделците, посочи Найденов. 

В 13 ч. пристигна очакваната офанзива от четири трактора и добитък в подкрепа на Бойко Борисов. 

 

Час по-рано пък кметът на Банско Георги Икономов пристигна с над 150 души и оглави защитата на Бойко. 

Към банскалии се присъединиха и стотина симпатизанти от с. Ясен (Плевенско), с. Гърмен (Гоцеделчевско), Пазарджик, Бургас, Оряхово, Пловдив, Хасковските минерални бани и др.

Демонстрантите коментираха, че работното им време не е било пречка да се яват на протест. Някои от протестиращите заявиха, че техните работодатели също са привържени на ГЕРБ и затова са им позволили да протестират. 

Под звуците на гайди, ентусиазираните симпатизанти на ГЕРБ скандират: "Бойко, Бойко", "Бойко, Банско те подкрепя", "Не искаме оставка" и др. Те развяват знаменца на България и ГЕРБ.

Сред протестиращите беше забелязан и собственикът на футболен клуб ЦСКА и фирма "Титан", която е една от почистващите фирми в София - Димитър Борисов.

В интервю за bTV той призна, че не е ходил на протести от 1991 г. насам. Борисов беше категоричен, че служители на "Титан" не са били организирани да ходят на протеста в подкрепа на Бойко. Нямло и организирани агитки на ЦСКА. 

От 8 ч. сутринта стотици се стекоха пред парламента в подкрепа на досегашното правителство в оставка. В знак на солидарност към правителството на ГЕРБ, някои от които символично поднесоха гербери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!