5-ма убити в столичния квартал "Гоце Делчев"

11 януари 2013 в 07:18 5818 0

Блокът, в който е станало убийството. Снимка: БГНЕС
Блокът, в който е станало убийството. Снимка: БГНЕС

5-ма души са открити убити в апартамент в столичния квартал "Гоце Делчев"  - 79-годишна жена, дъщеря ú, зет ú и двамата им синове - на 21 и 27 години.

Сигнал в полицията е подаден вчера вечерта от съседи на семейството. Хората се усъмнили, след като от дни не са виждали никой да влиза и излиза от апартамента.

Вратата на апартамента била заключена, но един от съседите имал ключ. Когато отворил, той открил първо в коридора простреляна 79-годишната жена.

Във всяка от стаите на апартамента имало по един труп. 27-годишното момче лежало завито през глава с огнестрелна рана. 

Някои от жертвите са простреляни, а други са убити с нож. Предполага се, че извършител е 27-годишният мъж.

Съседи разказват, че двете момчета са имали психични отклонения. Полицията проверява дали са регистрирани като психично болни.

55-годишният им баща е бивш военен и е имал законно притежаван пистолет, с който са извършени убийствата. Майката - на 45 години, пък е бивш служител на МВР.

Съседите не са чули изстрели и скандали. Предполага се, че убийството е извършено през деня преди два дни.

Пред OFFNews от СДВР съобщиха, че на телата се прави аутопсия. От нея се очаква да стане ясно кой е бил стрелецът. За момента няма данни за шести човек на мястото на инцидента, което води криминалистите до версията, че убиецът е един от петимата. Прави се и експертиза, която да установи оръжието на престъплението. 

Огледът приключи около 6.30 часа тази сутрин, като е продължи повече от осем часа.

За момента не може да се твърди каква е била причината за възникналия скандал, как са се развили събитията и кой е останал последен жив от петимата, каза шефът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

По непотвърдена информация убитият 55-годишен мъж е подполковник от резерва Васил СавовТой, който се е занимавал с материално-техническо осигуряване във Военновъздушните сили и е отговарял за складове на войските във военнотранспортната авиобаза във Враждебна и летището в Доброславци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови