Легия "Антимафия" пита ГЕРБ има ли връзки с Каратиста

27 декември 2012 в 17:09 13243 4

Петър Якимов
Петър Якимов

Отворено писмо до петима видни представители на властта изпрати легия "Антимафия". В него се пита има ли връзки Политическа партия ГЕРБ с лице, известно като Митко Стефанов - Каратиста.

В запис, който Легия "Антимафия" разпространи преди седмица се твърди, че човекът с този прякор работи 50% за държавата и 50% за мафията.

В писмото се задават въпроси и за още двама души с прякори - Бърборкото и Белото.

Писмото е адресирано до председателя на парламента Цецка Цачева, зам-председателя на парламента Менда Стоянова, депутата Иван Божилов, премиера Бойко Борисов и вицепремиера Цветан Цветанов.

Писмото е подписано от говорителя на Легия "Антимафия" Петър Якимов. Публикуваме го дословно, а след него публикуваме блиц интервю с Петър Якимов, в което питаме защо точно към тези хора е адресирано отвореното писмо на "Антимафия".

 

До: г-жа Цецка Цачева – Председател на 41-во НС

До: г-жа Менда Стоянова – Зам.председател на 41-во НС

До: г-н Иван Божилов – депутат в 41-во НС от ПГ”ГЕРБ”

До: г-н Бойко Борисов – Мин. председател на РБългария

До: г-н Цветан Цветанов – Вицепремиер на РБългария

 

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми дами и господа,

 

Обръщаме се към Вас, защото Вие сте избрани за представители на огромно мнозинство граждани на България и сте оторизирани от тях да следвате принципите на свободата и законността. Именно поради тази причина и понеже все още вярваме във Вашата почтеност и морал, ние бихме желали да зададем публично към Вас следните въпроси:

 

1. Познавате ли лице на име Митко Стефанов по прякор Каратиста и има ли общо това лице с ПП ”ГЕРБ”?

2. Известно ли Ви е, Митко Стефанов Каратиста да е бил някога сътрудник към Народното събрание?

3. Известно ли Ви е, Митко Стефанов – Каратиста да е лобист при изменения на текстове в данъчните закони, чрез които да се облагодетелстват счетоводни къщи, приближени до ПП ”ГЕРБ”?

4. Г-н Цветанов, на свобода ли е лицето Мишо Светозаров –Бърборкото, когото Ваши служители са арестували за организиране на побой и рекет в края на 2011 г.?

5. Знаете ли докъде е стигнало разследването по случая и дали срещу Мишо Светозаров-Бърборкото има повдигнати обвинения?

6. Г-н Цветанов, знаете ли дали има ходатайство от страна на трети лица или някакъв упражнен натиск върху служители на МВР, които са работили върху случая на Бърборкото, и прекратено ли е дознанието?

7. Г-н Цветанов, познавате ли лице на име Светльо Кантарджиев по прякор Белото? Знаете ли, дали този човек е „любимият” дистрибутор на кокаин и сводник на Парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание и Правителство, защото за Светльо Белото има данни в службите от 2006-та година и досега не виждаме никакви конкретни резултати?

8. Уважаеми г-н Борисов и г-н Цветанов ще имате ли смелостта да обясните пред обществото дали и как с изпрани пари от наркотици и контрабанда се купуват телевизии в България и защо нищо не се прави по този въпрос?

 

С уважение:

Петър Якимов

Говорител - Българска Легия Антимафия

 

Веднага след като това писмо постъпи в редакцията се свързахме с г-н Петър Якимов, за да го попитаме защо точно към тези хора е адресирано писмото. Ето неговите отговори:

- Г-н Якимов, защо точно към тези хора е питането? Защо те би трябвало да познават това лице?

- Защото според нашата информация те са връзката на ГЕРБ с Каратиста.

- Откъде Цецка Цачева би трябвало да познава Митко Стефанов – Каратиста?

- Нека погледне в пропуските, които се издават за парламента.

- А Менда Стоянова какво общо има с Каратиста?

- Има общо с лобистките данъчни закони.

- Каратиста ли е човекът, който ги е диктувал?

- Каратиста през бивша данъчна служителка, която е и бивша служителка на ДАНС.

- А връзката на Иван Божилов каква е?

- За да се разбере каква е тя, е достатъчно да се провери официалния сайт на парламента и там връзката е написана. Иван Божилов е с насинено око от седмица. Разбрах, че с Каратиста са имали боксов мач, на който депутатът е бил спаринг партньор.

- В един от въпросите твърдите, че Светльо Кантарджиев по прякор Белото, освен дистрибутор на кокаин е и „сводник на парламентарната група на ГЕРБ“. Има ли някакви доказателства за това?

- Проверете разработките в ДАНС и ГДБОП.

- Очаквате ли някаква реакция от премиера Бойко Борисов и вицепремиера Цветан Цветанов на въпросите Ви?

- Очаквам да бъде дадена зелена светлина и да бъдат придвижени до европейските институции сигналите, че телевизии се финансират с пари от наркотрафик, защото подобно мащабно разследване не е по силите на българските институции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови