Варненски художници помагат на болен от рак колега

Владимир Йончев 15 октомври 2012 в 00:09 3713 0

Плакатът на благотворителната изложба
Плакатът на благотворителната изложба

Варненски художници предоставят свои творби в благотворителна изложба, за да помогнат на своя колега Владимир Димитров, който страда от рак на мозъка.

Откриването на благотворителната изложба е на 15 октомври, понеделник от 18 часа в арт салона на Радио Варна. В 11 часа, в Радио Варна ще се състои пресконференция с участието на д-р Емануил Найденов, на организаторите и художниците-дарители.

Арт салонът на Радио Варна е отворен за посещения всеки делничен ден от 14 до 18 часа. Вход свободен.

За да подкрепят лечението на своя приятел и колега художника Владимир Димитров, свои творби предоставят варненски художници, сред които Маргарита Денева, Христо Веков, Радко Мурзов, Васил Василев, Венци Антонов, Николай Русев, Марина Варенцова - Русева, Георги Йорданов и приятели.

Организатори на изложбата са Българско дружество по невроонкология, Фондация "Остани",  Издателство "Славена", СБХ - група Варна, в. "Народно дело", Радио Варна.

Набраните средства ще се използват за създаването в България на Референтен център за лечението на злокачествени мозъчни тумори.

Подобна благотворителна  изложба вече имаше в София. Тя бе под патронажа на белгийския посланик Негово превъзходителство Марк Микелсен.

Владимир Димитров е вторият български пациент, лекуван от злокачествено заболяване на мозъка по метода на специфична имунотерапия. Засега методиката се прилага в Европа единствено в клиника в гр. Льовен, Белгия от проф. Стефан Ван Гол.

Фондация "Остани" в лицето на нейния председател д-р Емануил Найденов е посветена на каузата в България да бъде внедрен този нов и високоефективен начин на лечение, който може да даде шанс на стотици българи за качествен и продължителен живот, въпреки тежката диагноза.

УМБАЛ "Св. Йван Рилски" в София разполага с болнична база, технически възможности и сертифицирани лекари-специалисти за въвеждане на метода "специфична имунотерапия" и лечение на пациенти на място в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews