Жени заемат 40% от мениджърските позиции във Филип Морис Интернешънъл

OFFNews 25 май 2022 в 13:19 12331 0

Снимка Shuttershock

Жени заемат 40% от мениджърските позиции във Филип Морис Интернешънъл, обявиха от компанията.

Тя вече изпълни целта си до края на 2022 година 40% от мениджърските позиции да се заемат от жени. На локално ниво, Филип Морис България работи усилено за постигане на приобщаваща и многообразна работа среда и вече постигна висок процент жени на ръководни позиции - 56,8% жени на ръководни позиции и 70% жени във висшия мениджмънт.

„Аз съм изключително горд с визията, ангажимента и постижението на Филип Морис Интернешънъл за създаване на равни възможности на работното място за всички без значение от техния пол. Фактът, че тази цел е изпълнена, показва, че нашата стратегия за приобщаване и многообразие работи. Привличането на служители с различни профили, професионален опит и гледни точки ни позволява да взимаме по-добри и обмислени решения, и допринася за постигането на по-добри и устойчиви резултати. Аз твърдо вярвам, че културата на справедливост, приобщаване и многообразие е решаващ фактор за напредъка на Филип Морис Интернешънъл към бъдеще без дим и че тя ще продължи да носи предимства на компанията, защото по този начин ние отговаряме на нуждите и желанията на нашите потребители“, споделя Яцек Олчак, главен изпълнителен директор на Филип Морис Интернешънъл.

Силке Мюнстер, главен директор за многообразието на Филип Морис Интернешънъл, допълва: „Успяхме да изпълним целта си в срок и си даваме сметка, че предстои още много работа в областта на многообразието, равнопоставеността и приобщаването. По тази причина си поставихме нова цел за представителство на жените: 35% жени на висши управленски позиции във Филип Морис Интернешънъл до 2025 г. Реалното многообразие на работната сила е съществена част от нашата цел за постигане на бъдеще без дим.“

Заедно с новината за постигнатата цел за 40% представителство на жените в управлението, компанията обяви, че нейният сертификат за глобална организация, осигуряваща равно заплащане на мъжете и жените, издаден от независимата Фондация „EQUAL-SALARY“, е подновен за втори път след 2019 г. Подновяването на сертификата означава, че Филип Морис Интернешънъл продължава да предоставя равно заплащане за равен труд на мъжете и жените на над 90-те пазари, където компанията осъществява своята дейност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews