Започват търгове за модернизация на два жп участъка

Строителството на магистрала Струма в Кресненското дефиле ще започне през 2019 г.

OFFNews Последна промяна на 26 септември 2017 в 15:45 2625 0

До края на годината Национална компания „Железопътна инфраструктура“ ще обяви търговете за рехабилитация на жп участъците Оризово-Михайлово и София-Волуяк. Това съобщи заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев, по време на Седмия дискусионен форум „Строителството през 2018 г. – перспективи и предизвикателства“.

До няколко месеца ще бъде обявена и поръчката за изграждане на системите за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас.

„През юли пуснахме процедурите за строителство на жп отсечките от Септември до Костенец и от Костенец до Елин Пелин, финансирани с европейски средства. За съжаление все още нямаме избрани изпълнители, тъй като и двете се обжалват във Върховния административен съд“, заяви Занчев.

Той допълни, че по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ се финансират 6 големи инфраструктурни проекта, като в отделна приоритетна ос са осигурени 68 милиона евро за внедряване на интелигентни транспортни системи. По този начин ще бъдат надградени системите за управление на трафика, за подобряване на безопасността, както и за сигурността в различните видове транспорт.

"2018 г. ще бъде решаваща за доизграждането на АМ „Струма“, като очакванията ни са до края на следващата година да има избран изпълнител за най-тежкия участък в Кресненското дефиле – лот 3.2. Това ще позволи строителство между Крупник и Кресна да започне през 2019 г.", каза още Занчев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !