Започва данъчната кампания в София, 5% отстъпка до края на април

OFFNews 03 февруари 2020 в 07:10 2840 0

Данъчната кампания в София започва от днес. До 30 април всеки, който си плати данъците, може да ползва и 5% отстъпка, ако внесе цялата сума.  

До края на април е и крайният срок и за първата вноска на такса битови отпадъци. 

Сроковете, в които се плащат местните данъци и такси без лихва, са: данък недвижими имоти и данък МПС: 1 юли - първа вноска и 31 октомври - втора вноска, такса битови отпадъци - 30 април, 1 юли, 30 септември и 30 ноември.

Плащането може да се извършва във всеки от 22-та данъчни отдела на Столична община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице. Всички каси разполагат и с ПОС устройства за плащане с дебитни или кредитни карти. Онлайн справки за дължимите местни налози и плащане може да се правят през страницата на Столична община. За целта собственикът трябва да има ПИН код, издаден от СО или ПИК от НАП.

Съобщенията за дължимите данъци и такси по данъчните партиди в Столична община ще бъдат отпечатани и разпратени до собствениците в следващите дни. Хората, които са се отказали от хартиени съобщения и са предоставили имейл, ще получат информация за местните си данъци и такси на електронната си поща, уточняват от "Московска" 33. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови