Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Зам.-шеф на предизборен щаб на БСП ще оглави "Слънчев бряг"

OFFNews 29 април 2014 в 15:42 8893 4

Йордан Георгиев и Пламен Орешарски

Снимка Flagman.bg

Йордан Георгиев и Пламен Орешарски

Зам.-председателят на общинския предизборен щаб на БСП в Бургас на изборите през 2013 г. и червен общински съветник Йордан Георгиев ще оглави "Слънчев бряг".

Това ще стане на общо събрание на "Слънчев бряг" АД-к.к. Слънчев бряг, насрочено за 23 юни. Мажоритарен собственик на дружеството е държавата чрез Министерството на икономиката и енергетиката.

Точка 8 от дневния ред е освобождаване на сегашните членове на Съвета на директорите на дружеството: Златко Тодоров Димитров (изпълнителен директор на курортния комплекс и шеф на ГЕРБ в Несебър), подалият заявление за освобождаване зам.-министър на икономиката в кабинета на ГЕРБ Иво Симеонов Маринов, Константин Димов Лефтеров, Соня Маркова Енилова и Мариела Дамянова Павлова.

Точка №9 от дневния ред е "Освобождаване от отговорност на членовете на съвета на директорите за дейността им през 2012 и 2013 г.", а №10 - избор на нови членове на СД с 3-годишен мандат в състав: Йордан Георгиев Георгиев, хотелиерът Румен Кулев Кулев от Несебър, Светлодара Енчева Петрова и Веселин Преславов Маринов.

Това е поредният опит за смяна на ръководството на Слънчев бряг, след като Комисията по финансов надзор отмени решението за избиране на ново ръководство на Общото събрание от заседанието му на 23 декември 2013 г. Впоследствие КФН призна частично решението, легитимирайки трима от директорите - Йордан Георгиев, Светлодара Петрова и Румен Кулев. Опитът им за вписване в Търговския регистър обаче не беше успешен, тъй като миноритарен акционер обжалва пред съда законността на провеждането на събранието. Окръжният съд в Бургас излезе с решение по въпросната жалба на Стойчо Малаков (притежаващ 20 броя поименни акции) на 10 април. То гласи, че избраният на 23 декември борд е легитимен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!