Ексклузивно Шест месеца на първата линия на фронта. Иван Калчев-Глиги в студиото на OFFNews

Водстрой 98: Жертва сме на слухове, черен пиар и лъжи

ОFFNews 18 февруари 2016 в 18:49 11497 4

Иван Мирински, шеф на "Водстрой 98" АД

Шефът на "Водстрой 98" АД Иван Мирински изпрати до медиите изявление по повод спрените от премиера Бойко Борисов обществени поръчки в последните дни. Публикуваме изцяло изявлението му.


Решението на премиера да отмени всички търгове за обществени поръчки с държавно участие за сетен път разпали интригантството и користните амбиции на един олигархичен кръг в България. Неговите системни манипулации чрез “слухове” и “наши източници”, ползването на черен пиар, инсинуации и чисти лъжи за въздействие върху общественото мнение не закъсняха. Не за първи път моята фирма “Водстрой 98” АД е мишена на този псевдоинтелектуален клуб, чийто водач всъщност е най-младият бивш монополист с неясно минало и настояще.

На 17 февруари подвластните “бухалки” на въпросния разградски олигарх отразяват решенията на Министерския съвет със следното заглавие: “Борисов прекрати търг за 95 млн. лв. с участник "Водстрой 98" . Внушението е ясно – моята компания е едва ли не прът в колелата на държавата, непреодолимо зло в рамковото споразумение за "Проектиране, авторски надзор и строителство на пътища в съответствие с нуждите на Южноцентрално държаво предприятие Смолян." Медийната група около този олигархичен кръг целенасочено се опитва да внуши, че Бойко Борисов спира търга именно заради моята фирма.

Часове по-късно същия ден правителството публикува стенограма от заседанието си, от която недвусмислено става ясно, че името “Водстрой 98” изобщо не е било коментирано, както и имената на останалите участници в споразумението.
Цитираният случай е само брънка от поредица гнусни нападки срещу българска фирма, която вече близо 10 години е на водещи позиции в строителния бранш, спазва законите и изпълнява стриктно задълженията си към обществото и администрацията. С нестихващ нездрав ентусиазъм олигархичните слуги на капитала се мъчат да свържат “Водстрой 98” АД с определени влиятелни политически фигури. Въпреки че аз и екипът ми многократно сме ги опровергавали, усилията по нашето омаскаряване продължават със завидно постоянство. До вчера тиражират лъжите на банков крадец, а днес твърдят, че трупаме милиарди на гърба на българския данъкоплатец.

Сега обаче аз, като български данъкоплатец, съм длъжен да поставя няколко сериозни въпроса, произтичащи от системното очерняне на “Водстрой 98” АД:

- Нашият предмет на дейност е строителството, нямаме каолинови концесии, нито фотоволтаични паркове, не се занимаваме с “мрежи” и “бухалки”. Декларираме, че ще участваме във всички търгове за строителство – те ще бъдат ли отменени при това положение?

- Възможно ли е правителството да прекратява процедури под натиска на един конкретен олигарх?

- Ако аргументът на кабинета наистина е, че не трябва да остава “грам съмнение” в непрозрачност, ще се разграничи ли той от внушенията срещу “Водстрой 98” АД ?

- Ако правителството не се разграничи, това ще означава ли, че се съобразява с медийни рекетьори и техните непотвърдени “слухове”? Защото в нито една от опорните точки срещу нас досега не се ползват ясни източници и фактология.

В заключение подчертавам, че “Водстрой 98” АД е сериозна строителна компания, в която работят стотици хора. Крайно време е да се сложи точка на манипулативните упражнения на подмолната олигархия, която от друга страна абсурдно се бие в гърдите, че се бори за ефективно и прозрачно правосъдие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови