Везиева: Скандалът в ДКК бе пресметнат да съвпадне с преговорите за кабинет

OFFNews Последна промяна на 06 декември 2021 в 09:07 2310 0

Министърът на икономиката Даниела Везиева коментира пред БНТ скандала в ДКК.

"Административен проблем по-скоро няма. От проверките, които колегите извършиха в периода между вторник и петък, всичко това, което се изнесе в медиите, се оказа не толкова добре подплатено с фактология", заяви тя.

Според нея Ваня Караганева е била назначена законно на поста си и не е истина и че е подписан рамков договор за милиони левове. 

Министърът обясни и че за нея проблемът е, че някой не иска да промени стария модел на управление. Везиева подчерта, че когато е станала министър на икономиката, е била готова на диалог и сътрудничество с директорите на компанията.

"Това, което видях през последната седмица обаче ми показва, че като че ли съм била много мека в решенията си, защото сега нямаше да сме свидетели на този скандал и то в в момента, в който се съставя ново правителство. Този скандал е според мен добре пресметнат във времето кога да избухне", каза тя.

Везиева възприема скандала като повод да се върне старият модел на управление, да се оплюва едно или друго търговско дружество и да се покрият раздадени милиони левове. Тя не се ангажира с мнение дали скандалът е лично насочен към Кирил Петков, който е назначил Ваня Караганева в ДКК.

"Аз смятам, че когато тръгва да се прави една реформа, първата реакция е в администрацията и те са тези, които не искат да променят начина си а работа. Всяка една реформа среща съпротива", обясни Везиева.

Министърът на икономиката заяви, че всички решения в ДКК са взимани от целия борд на директорите, включително и те са назначили Ваня Караганева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови