Quantcast

Веригата "Баумакс" се изтегля от България

ОFFNews Последна промяна на 12 септември 2014 в 15:40 4351 3

Австрийската верига за домашни и строителни стоки се изтегля окончателно от българския пазар, съобщи Ройтерс. 

Компанията е продала българския си отдел с осем магазина на местния инвеститор "Хедус".

В официалното съобщение на "Хедус" не са публикувани финансовите данни за сделката, защото предстои те да бъдат одобрени от регулаторните органи.

Преди няколко месеца "Баумакс"  е заявила желанието си да се изтегли от България, като през лятото е продала дяловете си и в Румъния.

Причината за оттеглянето е свиването на потребителското търсене, породено от световната финансова криза, като много от пазарите в Източна Европа са се оказали губещи за компанията. 

Загубите на веригата за изминалата година възлизат на 189 млн. евро, като половината от магазините на "Баумакс" са в Австрия, а останалите в Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Хърватия, Румъния, България и Турция.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.09 2014 в 22:40

Много ясно , че ще са на загуба-тия не познават парите,дерат на живо по две кожи! Питай ме кога ще отида да си купя нещо от тях? Няколко пъти ми се е случвало , когато ми трябва нещо да намирам абсолютно същия продукт(на същата фирма) на друго място на цена В ПЪТИ по-ниска.

12.09 2014 в 17:13

Хахаха в Баумакс по стечение на обстоятелствата ми се наложи да пазарувам инструменти - ебати цените! Дори в другите скъпи вериги като бриколаж и практикер бяха по-евтини!

12.09 2014 в 16:59

Австрийските фирми разрастанли се с капитали от комунистическия елит масово колабират. Май и OMV скоро ще хлопнат кепенците на българския бизнес. Чакаме Райфайзен и по натам ще видим....