Върховният съд в Лондон отхвърли иск срещу продажбата на БТК

OFFNews 07 февруари 2018 в 18:15 9961 1

Английският върховен съд (The High Court of Justice) се произнесе по делото, заведено от Empreno, свързано с покупката на дружеството InterV Investment Sarl, което индиректно притежава 100% от акциите на БТК.

Съдът постанови, че претенциите на Empreno Ventures Limited и LIC Telecommunications за разваляне на сделката са неоснователни.

Съдебното решение отхвърля претенциите на Empreno и LIC Telecommunications за отмяна на сделката за продажба на индиректния собственик на БТК. С това решение отпадат и последните претенции, свързани с промяната на собствеността на БТК преди 2 години.

Пореден съд, в различна юрисдикция, потвърждава несъстоятелността на претенциите на Empreno към групата на БТК.

Българският съд потвърди на три инстанции (включително от Върховния касационен съд), че Empreno няма основание да претендира прогласяването на нищожността на документите във връзка с проведената съгласувателна процедура по реда на облигационната емисия, емитирана от БТК.

Люксембургски съд в средата на януари също отхвърли всички искове на LIC Telecommunications към БТК.

В средата на миналия месец беше отхвърлена поредната жалба пред Върховния административен съд срещу решението на Комисията за защита на конкуренцията, с което бе разрешено придобиването на InterV от Вива Телеком (Люксембург) С.А.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12688

1

Emil Kasamakov

08.02 2018 в 07:25

"The High Court of Justice" не е Върховен съд. В случая се явява първа инстанция. Над него е Апелативният съд (Court of Appeal), а най-отгоре е Върховният, който се нарича Supreme Court.