В Ростовската АЕЦ започнаха изпитанията на системата за херметична защита на сградата на реактора

OFFNews Последна промяна на 27 август 2017 в 14:46 1247 0

В Ростовската АЕЦ текат изпитанията на здравината и херметичността на системата за херметична защита на сградата на реактора на Четвърти енергоблок. Провеждането на тези тестове е задължителен и строго регламентиран процес в програмата за подготовка на енергоблока за физическо пускане преди зареждането с гориво.

Комплексът от тестове ще продължи 10 дни.

Техническото състояние на конструкциите и системите за херметичната защита ще се проверява чрез вакуумиране и създаване на голямо вътрешно налягане до 4,6 кгс/см2. По време на хидроизпитанията специалистите и специализираните автоматични измервателни средства ще провеждат мониторинг на напрегнато-деформираното състояние на защитната обвивка на реакторното отделение, както и наблюдение за образуването на пукнатини по повърхността на бетона и напрягането на арматурните кантове на защитната обвивка.

„Комплексните тестове на системата за херметична защита позволяват да се потвърди плътността и здравината на локализиращите системи за безопасност и са важно мероприятие за осигуряване на екологичната безопасност на територията, прилежаща към АЕЦ в периода на експлоатацията й“, подчерта вицепрезидентът по проекти в Русия Алексей Дерий.

Според него началото на хидроизпитанията на херметичната обвивка приближават с още една стъпка въвеждането в експлоатация на Четвърти енергоблок на Ростовската АЕЦ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !