В кои американски щати се живее най-евтино?

OFFNews 09 септември 2016 в 11:37 21783 4

Разликите в стандарта на живот в 28-те държави от Европейския съюз са добре известни. Люксембург и Швеция трудно могат да бъдат сравнявани с България и Румъния. Макар и не в чак толкова голяма степен това важи и за отделните американски щати.

Ако завършвате колеж или просто търсите промяна от едно населено място в САЩ на друго, е добре да знаете къде колко би ви струвала издръжката на живот. Преди да стегнете багажа погледнете тази карта, съветва mentalfloss. Тя е изготвена от сайта за кариерно развитие Zippia и показва годишните разходи, които са необходими за семейство с двама възрастни и едно дете във всеки от американските щати.

Резултатите варират в доста широки граници, което според Zippia не е голяма изненада. Най-скъпа е издръжката на тричленно домакинство във Вашингтон, окръг Колумбия, Хавай, Масачузетс, Кънектикът и Ню Йорк. За да си позволите що-годе нормално битие в тези щати е необходимо да разполагате със семеен доход между $59,128 и $68,000.

На противоположния полюс са Кентъки, Арканзас и Западна Вирджиния. В тези "евтини" щати за издръжка на мъж, жена и дете ще ви стигнат и по-малко от 45,000 долара.

Като цяло от картата може да се направят и други изводи - например, по източното и западното крайбрежие на Америка разходите за живот са високи, а на юг е евтино. Но не забравяйте, тази информация е важна, но не би трябвало да е в основата за решението ви накъде да потеглите. Възможностите за кариерно развитие и средните доходи във всеки щат са различни, така че само разходите за живот не могат да ви дадат цялата картина

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13531

4

Traqn Savov

09.09 2016 в 21:17

Всички тук се правят на големи американци, обаче като им кажа дайте да приемем американската конституция и закони тук у-в българия, млъкват веднага и се скриват в ъгъла, нещо не им е угодно.

Това се казва лицемерие, всички про американски тролчета сте такива лицемери, Америка това Америка онова, но ако стане въпрос за американски закони, и млъкват...

много скоро американците ще разберат че повечето тук ги мразят, а тези които уж не ги мразят са лицемери пълни..

Аз лично харесвам американската конституция и закони.

12005

3

Thunderst

09.09 2016 в 16:07

Off, правите ли разлика между щата Вашингтон (най-северният на западното крайбрежие) и Вашингтон, окръг Колумбия (столицата)? Май-май не.

11751

1

Big Smile

09.09 2016 в 11:50

както казваше висотски - нам туда ненадо...