УниКредит Булбанк съобщи за заразен с коронавирус служител

OFFNews 05 април 2020 в 15:18 9591 0

Най-голямата българска банка - УниКредит Булбанк - съобщи за заразен с коронавирус служител на УниКредит Кънсюмър Файненсинг (Unicredit Consumer Financing) - част от групата на УниКредит.

"В съответствие с комуникационната политика на прозрачност и грижа за здравето на клиентите и колегите от УниКредит във всички държави, ви информираме, че УниКредит Кънсюмер Файненсинг, водеща компания за потребителско кредитиране у нас, беше уведомена, че служител на дружеството, който/която работи в София в търговски обект, е дал/а положителен тест за коронавирус COVID-19" - се казва в прессъобщение на банката от петък. От там не уточняват къде се намира обектът, нито дали той е бил затворен след установяването на положителната проба.

"Дружеството поддържа постоянен контакт със засегнатия колега, за да гарантира, че той/тя получава цялата възможна подкрепа и му/й пожелава бързо възстановяване. В съответствие с инструкциите на здравните власти, обектът, в който е работил/а колегата, е почистен и дезинфекциран" - пишат от там.

Колегите на далия положителна проба са поставени под 14-дневна карантина.

УниКредит в България въведе редица предпазни мерки през последните седмици. Сред тях са:

• Банката и дружествата насърчават своите служители, които не са от банковата мрежа, да работят от дома си, като им осигурява условията за това;

• Банката и дружествата работят активно, за да осигурят широк набор от банкови услуги по сигурен и бърз начин, без да е необходимо посещение на филиал. Това става чрез дистанционните канали на банката като Булбанк Мобайл и Булбанк Онлайн.

• Във филиалите клиентите са приканени са спазват препоръчаната от властите дистанция от 2 метра един от друг и от служителите; колегите във филиалите са с предпазни маски и ръкавици, а във филиалите са осигурени допълнителни часове за почистване и дезинфекциране.

• УниКредит Булбанк увеличи лимита за безконтактно плащане без въвеждане на ПИН на 100 лв., което допълнително ще сведе до минимум контакта на клиентите с всякакви повърхности при покупка. 

• От 22 февруари 2020 г. УниКредит въведе групова забрана за пътувания. Тя беше в допълнение към прилаганата по-рано забрана за бизнес пътуване до, от и в Азия и от и в засегнатите райони в Северна Италия.

Здравето и благополучието на служителите и клиентите е първостепенен приоритет на УниКредит Булбанк. Банката ще продължи да следи активно ситуацията и както винаги ще действа в най-добрия интерес и в полза на всички лица, с които работи - пишат от кредитната институция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови