Тримата гербери от ДКК вече са освободени

OFFNews Последна промяна на 06 декември 2021 в 15:41 4892 3

Тримата членове на съвета на директорите на ДКК, които пробваха да уволнят изпълнителния директор на дружеството Ваня Караганева, вече са освободени от длъжност. За това се разбра от имейл, изпратен от Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска.

И тримата бяха назначени точно преди ГЕРБ да падне от власт след изборите на 4 април.

По-рано днес министърът на икономиката Даниела Везиева заяви пред БНТ, че скандалът в ДКК е бил предварително планиран така че да съвпадне с преговорите за съставяне на кабинет.

Ето какво още заявяват в писмото си тримата гербери, отстранени от ДКК:

За ваша информация, в петък (3.12) следобед в ДКК е входирано писмо от адвоката, с когото Ваня Караганева еднолично е договаряла възлагане на ключови дела (на две от които вече са се явили негови представители) и по които дружеството е страна, и когото е упълномощила за воденето им. В него той се отказва от този ангажимент за процесуално представителство и изрично иска пълномощията му да бъдат оттеглени.

С цел изясняване на текущата ситуация, в петък, 3.12, свикахме ново извънредно заседание на съвета на директорите за 9 декември, с цел да установим как Ваня Караганева ще организира защитата на интереса на дружеството и косвено на държавата по дела за десетки милиони лева, съответно на кого и при какви условия е възложена защитата по тях, като се има предвид, че г-жа Караганева изрично е оттеглила пълномощията на доскорошния адвокат по всички тези дела.

В резултат на тази инициатива и осветляването на десетките нередности, извършени от Ваня Караганева, днес получихме от служебния министър на икономиката протокол за освобождаването ни.

Видно от протокола, на наше място не се назначават нови лица, което остава дружеството без легитимен орган на управление. Този акт не само лишава от легитимност решенията, които в момента се взимат в ДКК, но и създава впечатление за опит да се заглушат поставените проблеми и нередности.

Апелираме да проследите дали ще бъдат спазени правилата и процедурите по назначаване на нови членове на СД на ДКК, установени в Закона за публичните предприятия, както и да следите всички казуси, свързани с непрозрачните еднолични действия на изпълнителния директор и нередностите, които осветлихме.

С уважение:

Рая Каназирева

Радостин Вазов

Диляна Софиянска

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

910

3

pisnamiotmutri

06.12 2021 в 21:43

Няма лошо. Да ходят с Блъсков и Деси из водещите телевизии да хленчат за свобода на слово.

10834

2

случайно прочетох

06.12 2021 в 17:31

Везиева, поздравления!

1641

1

fishcake1

06.12 2021 в 16:33

ГЕРБ прави всичко възможно да отрови преговорите за правителство. Те имат интерес България да е нестабилна - защото се надяват скоро да дойдат на власт. Няма да им се получи.