Трайчо Трайков: Това, в което ме обвиняват за ЕВН, няма смисъл

OFFNews 29 август 2017 в 15:35 2774 2

Трайчо Трайков

Бившият министър на икономиката и енергетиката от кабинета "Борисов 1" Трайчо Трайков коментира, че повдигнатите обвинения срещу него относно продажната на акции на ЕВН нямат никакъв смисъл.

В предаването "12+3" на БНР той подчерта, че прокуратурата го обвинява не че е продал акциите, тъй като по закон той няма такова право,
а за това, че е разрешил на Агенцията за приватизация да извърши продажбата, която от своя страна ги е "продала на по-ниска цена, отколкото сега някой е изчислил, че е трябвало да бъде".

"Аз съм абсолютно сигурен, че няма смисъл това, в което те ме обвиняват. Те казват, че аз, давайки разрешение за продажбата, съм знаел, че цената ще е такава, която след няколко години няма да им се хареса. От друга страна, прокуратурата никъде в обвинението не казва, че е трябвало да направя нещо друго", каза Трайков.

Той обаче не смята, че това означава, че съдът ще го оправдае бързо, а напротив. Трайков прогнозира, че делото ще се проточи, тъй като заради последните законодателни промени делата от този тип ще се гледат от Специализирания съд, а не от Софийския градски съд. Бившият министър прогнозира още, че съдът ще върне делото в прокуратурата и от там то ще бъде внесено в Наказателния съд, където е възможно да продължи "много-много години".

"Аз не съм извършил закононарушение и не съм имал възможност, дори и да искам, тъй като по закон нямам тези права", каза в заключение Трайчо Трайков.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

2

sawall

29.08 2017 в 16:21

Защитата на Трайков е, че няма как е нарушил закона, защото по закон е нямал право... Аз силно подозирам, че е прав и че след 5- години ще го оправдаят тихомълком, но все пак се надявам да си намери по-добър адвокат от това, което казва по радиото.

А за Милен Велчев, самият цар, ББ, Доган, цялото БСП и 70-90% от ГЕРБ, човек може само да си мечтае.

29217

1

Лопе де Вега

29.08 2017 в 15:58

Само да питам. А Милен Велчев кога? А неговият покровител бай симо? Нещо за водното огледало? Замлъкнахте ли? А за десетките и стотици знайни и незнайни воини на грабежите? Добре, че заловихте най-големите айдуци. Те сега че цъфнеме и че връжеме.

Поздрав!