'Тесла' изтегля 200 000 автомобила от Китай

OFFNews Последна промяна на 31 декември 2021 в 16:02 1704 0

Снимка Getty Images

Американският производител на електромобили "Тесла" (Tesla) изтегля от пазара в Китай близо 200 000 автомобила с потенциални дефекти в предния капак и багажника, съобщи китайският регулатор, цитиран от БТА. Това беше съобщено ден, след като подобна мярка беше обявена и в САЩ.

Ще бъдат изтеглени 19 697 внесени от САЩ автомобила "Модел Ес" (Model S), 35 836 също вносни "Модел 3Ес" (Model 3S), както и 144 208 произведени в Китай "Модел 3" (Model 3).

При "Модел Ес" е установена неизправност в заключването на предния капак, което може да доведе до внезапното му отваряне по време на движение, посочва в комюнике регулаторът на пазарите (SAMR).

Причина за изтеглянето на 180 000 автомобила "Модел 3" е, че кабелите за камерата за задно виждане могат да се повредят при отваряне и затваряне на багажника и това да попречи на правилното изображение. "Тесла" ще отстрани дефектите безплатно.

Вчера беше съобщено, че американският производител на електромобили ще изтегли близо половин милион автомобила в САЩ заради същите проблеми.

През юни автомобилната компания изтегли в Китай 285 000 коли поради нередности в програмата за асистирано шофиране.

Тази година в социалните мрежи в Китай бяха поместени множество оплаквания срещу "Тесла" с твърдения за проблеми с качеството и сервизното обслужване.

Китай е най-големият пазар на марката. Компанията на Илон Мъск построи през 2019 г. в Шанхай третия си завод в страната и една четвърт от общото й производство се продава в азиатската държава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови