Телерик Академия организира 4 безплатни работилници по JavaScript за начинаещи

OFFNews Последна промяна на 03 април 2019 в 10:17 4265 0

Телерик Академия организира кариерна вечер за желаещите да станат програмисти с един от най-популярните в света езици - JavaScript.

Събитието е насрочено на 11 април от 19:00 ч. в обучителния център на Телерик Академия в кв. Младост. То ще бъде последвано от серия безплатни работилници по програмиране. Входът е свободен, но е необходима предварителна регистрация.

Събитията са подходящи както за хора с познания в областта, така и за напълно начинаещи.Те предоставят кариерна ориентация и базови познания по програмиране и служат като първа стъпка към кандидатстване в 6-месечната програма за подготовка на софтуерни специалисти - Telerik Academy Alpha.

По време на кариерното събитие „От начинаещ до JavaScript програмист“ участниците ще се запознаят с възможностите за професионална реализация в ИТ сектора. Те ще научат какви качества и умения търсят водещите технологични компании в младшите JavaScript специалисти и ще разберат повече за програмата Telerik Academy Alpha. От възпитаници на Академията ще получат ценни съвети и споделен опит как бързо да надградят придобитите в
училище или университет познания или изцяло да се преквалифицират в ИТ областта.

Кариерната вечер ще бъде последвана от четири безплатни работилници по програмиране с JavaScript. Те ще се проведат на 16 и 24 април и 15 и 22 май от 19:00 ч. в Телерик Академия.

Основен фокус на срещите е практиката, затова участниците ще разполагат със специализирани онлайн материали и задачи. Така те ще могат да се подготвят самостоятелно от вкъщи, а на място да се консултират с опитните технологични трейнъри на Телерик Академия и асистенти.

Като отделят по 5 часа седмично в продължение на 4-6 седмици и посещават работилниците, участниците ще усвоят фундаменталните познания по програмиране, необходими за кандидатстване в Telerik Academy Alpha с JavaScript.

Програмата стартира на 1 юли, а приемът за нея е отворен до 30 май.

Вече десет години Телерик Академия подготвя софтуерни специалисти за професионален старт в ИТ сектора. Проучванията сочат, че над 70% от завършилите започват работа до 1-2 месеца след края на програмата, а скоро след това и останалите. От избралите да се реализират в една от над 45 водещи технологични компании от партньорската мрежа на Телерик Академия, 40% биват наети до 1-2 седмици, а 90% до втория месец от края на
обучението си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови