Техническите съоръжения вече ще могат и да са под пътя, а не само отстрани

OFFNews Последна промяна на 20 януари 2020 в 11:27 1047 0

Снимка pixabay

Тръбите за подземните технически съоръжения, представляващи обществен интерес, вече да могат да бъдат разполагани и в обхвата на пътя, а не само успоредно край него, предвиждат промени в наредбата за проектиране на пътища, качени за обществено обсъждане.

Това обаче ще се прави при условие, че заинтересованото лице представи декларация по чл. 20, т. 1 от Наредбата за специално ползване на пътищата, с която заявява, че при необходимост от изместване на съоръжението /напр. при монтаж на ограничителни системи за пътища, реконструкция, ремонт и др. на пътя/ то ще извърши това изместване за собствена сметка.

Според МРРБ в момента изграждането на подземни технически проводи и съоръжения успоредно на пътя създава сериозни затруднения, а в някои случаи прави невъзможно разполагането на инженерните мрежи и съоръженията на техническата инфраструктура, напр. при наличие на склон, дере, река, скала и др.

Освен това се стигало до закъснения при изграждането или се стигало до невъзможност да се разполагат инженерните мрежи и съоръженията на поради преминаването им през имоти, които са с различни видове собственост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови