Централният плаж на Варна и Дяволска река край Приморско с нови концесионери

OFFNews 04 март 2020 в 14:06 3439 0

Определени са концесионери на морските плажове „Дяволска река 1“ в община Приморско и „Варна - централен“, съобщи пресцентърт на Министерски съвет.

Концесионерът „ЛУКСОР ПРИМ“ ЕООД поема плаж "Дяволска река - 1" за срок от 20 години. За целия срок стопаните на плажа трябва да предлагат цени до 7 лева с ДДС за чадър и до 7 лева с ДДС за шезлонг.

 За морски плаж „Варна - централен“ концесионерът „ЛАЗУРЕН БРЯГ 91“ ЕООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лв. с ДДС.

Откриват се и процедури за възлагане на концесия за морските плажове „Силистар“ и „Бутамята“ в община Царево. Процедурите се провеждат по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е по 20 години за всеки от двата плажа. Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за „Силистар“ е 6116 лв. без ДДС, а за „Бутамята“ - 13 892,43 лева без ДДС. Двата морски плажа ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж, и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови