Световната банка отваря център у нас

OFFNews 13 март 2019 в 13:51 3537 1

Министерският съвет подкрепи намерението за създаване и функциониране на изнесен център за споделени услуги на Световната банка в София, съобщава правителствената пресслужба.

Очаква се центърът да функционира като звено за споделени услуги с технологична насоченост, което ще отговаря за вътрешните корпоративни и IT операции на банката, като във времето се предвижда да се структурират и други звена за предоставяне на финансови и административни услуги. Планира се реализацията на проекта да се осъществява поетапно, като първоначалната фаза се очаква да стартира през юли 2019 г. до достигне на пълния капацитет от над 275 заети места в следващите 5 години.

Центърът ще осигури работни места за високотехнологични специалисти и за надграждането на потенциал в сектори с висока добавена стойност. 

Групата на Световната банка е международна финансова организация, състояща се от пет институции, чиито глобални цели са намаляване на бедността, стимулиране на икономическото и социално развитие и подобряване на жизнения статус на населението. Централата на Групата на СБ е установена във Вашингтон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8069

1

Vesko Skalata

13.03 2019 в 18:03

Преди да публикувате радостната новина, че Световната банка ще открие център в България, нямаше да е лошо да сте прочели книгата на John Perkins "Confessions of an economic hit man" (Изповед на икономическия убиец). Та в тази книга той с факти показва, че където е стъпила Световната банка оставя след себе си обогатяване на управляващата прослойка и бедност, мизерия и съсипана икономика за народа на съответната страна. Значи в съсипана България все още има какво да се краде и съсипва щом Световната банка е решила да открие център.
 
X

Да помогнем на украинските деца!