Световната банка: Не сме съветвали бизнеса да бяга от работа с правителството

OFFNews 19 юни 2015 в 13:45 4119 6

Тони Томпсън

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Тони Томпсън

Офисът на Световната банка в България опроверга съобщение, публикувано вчера в агенция БГНЕС и цитирано от редица медии, включително OFFNews.

Агенцията е цитирала неправилно изказване на постоянния представител на Световната банка в България Тони Томпсън, като му приписва съвета към бизнеса у нас да бяга от работа с бюджетно финансираните институции и правителството като цяло, ако иска да бъде успешен.

"Цитатът е крайно неточен, г-н Томпсън обобщи мнения, изразени пред него през последната година от страна на бизнеса и международната общност, уточняват от Световната банка. Той подчерта след това как настоящите правителствени политики и действия адресират проблемите, посочени от бизнеса, което включва засилване на публичната администрация, предприемане на реформа в съдебната система, подобряване на образованието и засилването на конкуренцията. Не е допустимо да се изважда от контекста обобщение на чужди мнения и те да се приписват на Световната банка", категорични са от офиса на СБ в София.

Г-н Томпсън оценява високо работните взаимоотношения и отличното сътрудничество между Правителството на България и Световната банка, подчертават от СБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови