Спас Русев купува Telecom Albania за 50 млн. евро

Последна промяна на 16 януари 2019 в 18:00 3741 1

Основният акционер на БТК Спас Русев купува Telekom Albania чрез компанията си „Албания Телеком Инвест”, съобщи досегашният собственик на албанския мобилен оператор OTE.

Сделката е за 50 млн. евро. В нея участва и предприемачът с албански произход Елвин Гури.

Съветник е била гръцката Еurоbаnk.

Очаква се сделката да бъде финализирана през първата половина на 2019 г. след получаването на съответните регулаторни одобрения и усвояването на финансирането, се посочва в съобщението.

„Продажбата на Telecom Albania завършва една успешна инвестиция в Албания за ОТЕ. Това е стратегическо решение в контекста на променените приоритети на групата и плановете ни за растеж. Целта е това да има стойност за всички акционери и подкрепа за устойчиво развитие", заяви в комюнике председателят и главен изпълнителен директор на OTE Майкъл Цамаз.

„Бих искал да благодаря на ръководството и служителите на Telecom Albania за постиженията на компанията до момента, както и за доброто им сътрудничество с OTE Group. Придобиването на компанията от силна и предприемаческа инвестиционна група осигурява нейния растеж и създава условия за по-нататъшно укрепване на пазарната й позиция", допълни Цамаз.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1035

1

Тайна

16.01 2019 в 19:22

Ъъъ не че нещо, ама откъде тоз клет пръч има тез парици?