Спас Русев купува Telecom Albania за 50 млн. евро

OFFNews Последна промяна на 16 януари 2019 в 18:00 4119 1

Основният акционер на БТК Спас Русев купува Telekom Albania чрез компанията си „Албания Телеком Инвест”, съобщи досегашният собственик на албанския мобилен оператор OTE.

Сделката е за 50 млн. евро. В нея участва и предприемачът с албански произход Елвин Гури.

Съветник е била гръцката Еurоbаnk.

Очаква се сделката да бъде финализирана през първата половина на 2019 г. след получаването на съответните регулаторни одобрения и усвояването на финансирането, се посочва в съобщението.

„Продажбата на Telecom Albania завършва една успешна инвестиция в Албания за ОТЕ. Това е стратегическо решение в контекста на променените приоритети на групата и плановете ни за растеж. Целта е това да има стойност за всички акционери и подкрепа за устойчиво развитие", заяви в комюнике председателят и главен изпълнителен директор на OTE Майкъл Цамаз.

„Бих искал да благодаря на ръководството и служителите на Telecom Albania за постиженията на компанията до момента, както и за доброто им сътрудничество с OTE Group. Придобиването на компанията от силна и предприемаческа инвестиционна група осигурява нейния растеж и създава условия за по-нататъшно укрепване на пазарната й позиция", допълни Цамаз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови