Софарма Трейдинг финализира придобиването на сръбската компания Lekovit

Приключването идва след безусловно одобрение на сделката от Сръбската комисия за защита на конкуренцията

OFFNews Последна промяна на 04 август 2017 в 16:44 2337 0

Софарма Трейдинг, най-голямата българска кампания по приходи в сектор „Фармация“, обяви днес приключването на сделката по придобиването на сръбската компания Lekovit – най-бързо развиващия се местен търговец на едро с лекарства през последните 3 години в Сърбия.

С придобиването на 70% от дяловете на базираната в Шабац компания, Софарма Трейдинг става мажоритарен собственик, а д-р Драган Петрович, досегашния собственик на Lekovit, ще задържи останалите 30% от дяловете на предприятието. Това стана възможно след като Сръбската комисия за защита на конкуренцията одобри безусловно сделката в края на миналия месец.

Както вече беше обявено, д-р Драган Петрович ще продължи да изпълнява ролята на Изпълнителен директор, който ще отговаря пряко на Изпълнителния директор на Sopharma Trading d.o.o Bеograd. Той ще се присъедини и като член на ръководния екип на Софарма Трейдинг АД, и ще работи върху тясната интеграция на операциите на Lekovit с тези на дъщерното дружество на компанията в Сърбия.

Партньорството между двете компании ще съчетае иновативния диверсифициран бизнес модел на българския инвеститор с местните знания и високата репутация на сръбската компания с цел изграждане на силен играч с национално присъствие на сръбския пазар. Обединението ще доведе със себе си и внедряването на иновации и налагането на място на водещи световни практики и съвременни технологии, които Софарма Трейдинг използва в модела си на работа у нас.

В краткосрочен план Софарма Трейдинг и Lekovit ще се фокусират върху запазването на стойността на сръбската компания и създаването на синергия между двете дружества, чрез успешна интеграция на техните процеси.

„Придобиването на Lekovit е първата крачка към нашата експанзия в региона. Плановете ни за в бъдеще включват изграждането на пълния бизнес модел, който Софарма Трейдинг развива в България“, заяви Димитър Димитров, Изпълнителен директор на Софарма Трейдинг АД. „Към момента основната ни цел е да запазим високата репутация на Lekovit. И това което ясно виждаме е, че хората, работещи там са ключовият елемент, който изгражда тази репутация. Убеден съм, че комбинирайки опитът и възможностите на двата екипа и нашата силна интеграционна програма, няма да успеем да пропуснем нито една бизнес възможност и ще осъществим в пълна степен нашия план за взаимодействие. Ще се учим един от друг и ще растем заедно! "

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !