Снимка на деня: Благодарим ви, че избрахте БДЖ

OFFNews Последна промяна на 23 февруари 2019 в 13:19 10846 0

Погледнете снимката! Това е заговор! 3-4 сантиметра коварен февруарски сняг изненада БДЖ и съсипа графика за движение на влаковете.

Композиция от Мездра днес закъсня с 5 часа, но и останалите забавяния са си повече от внушителни.

Причината е, че от 04:10 ч. до 06:57 ч. беше преустановено движението на влаковете в участъка между гарите Реброво и Своге.

А прекъснатото движение е заради локомотив на "БДЖ - Товарни превози" ЕООД, който при преминаването си в участъка между двете гари чупи работния токоснемател.

Работни групи на БДЖ и на НКЖИ са се отзовали на място за привързване на работния токоснемател и освобождаване на железопътното трасе от авариралия локомотив. След това е извършен оглед на контактната мрежа и е възстановено движението на влаковете в участъка, съобщават от националния превозвач.

По тази причина до момента всички преминаващи влакове в участъка между гарите Реброво и Своге се движат със закъснение, като най-засегнати са нощната композиция от Варна за София и ранните сутрешни влакове от Мездра за София, от Лакатник за София и от София за Лакатник.

"БДЖ - Пътнически превози" ЕООД се извинява на клиентите за създаденото неудобство и призовава пътниците да следят информацията за движението на влаковете от електронните табла на официалния сайт на БДЖ (www.bdz.bg) или да се обръщат към служителите на гишетата "Информация" или на националния информационен телефон 0700 10 200.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови