Смениха Надзорния съвет на Българската банка за развитие

ОFFNews 04 юли 2014 в 16:51 5502 1

Нов Надзорен съвет е назначен днес в Българската банка за развитие (БРР) след провеждане на общо събрание на акционерите.

В съвета влизат икономистът Николай Неновски, началникът на политическия кабинет на финансовия министър Деница Кирова и изпълнителният директор на Агенцията за приватизация Емил Караниколов, съобщава "Капитал".

Тримата нови членове заменят Дияна Драгнева-Иванова, Румен Порожанов и Стефан Белчев, които влязоха в Надзорния съвет през 2013 г.

ББР ще е една от двете държавни институции заедно с Фонда за гарантиране на влоговете в банките, които ще влязат като акционери в поставената на 20 юли под специален надзор от БНБ Корпоративна търговска банка (КТБ).

Николай Неновски е преподавател в Университета по национално и световно стопанство. Бил е икономически съветник на президента Георги Първанов и член на управителния съвет на БНБ.

Деница Кирова е началник на политическия кабинет на финансовия министър Петър Чобанов, като преди това е била негов главен секретар, докато той беше председател на Комисията за финансов надзор.

Емил Караниколов стана председател на Агенцията по приватизация през 2010 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови