Синдиците на КТБ по следите на заем от близо 18 млн. евро

OFFNews 27 април 2015 в 13:57 2526 2

Снимка БГНЕС

Вземания по кредит за 18 761 534.58 евро се опитват да възстановят временните синдици в КТБ. Заради банковата тайна името на компанията-длъжник не е обявено. Kредитът е получен срещу обезпечение на акции. Това става ясно от последния отчет на Лазар Илиев и Росен Ангелчев за периода от 20-и до 23-ти април. Двамата бяха вписани като титулярни синдици на КТБ на 23-ти април, ден, след като започна процедурата по несъстоятелност.

От отчета им става ясно, че са пристъпили към вписване на изпълнение в Централния регистър на особените залози и на Централния депозитар, тъй като става дума за заложени акции и вземания на обща стойност от 18,7 млн. евро.

Когато все още са временни синдици Лазар Илиев и Росен Ангелчев са започнали действия по събиране на вземания от компании, които също са в производство по несъстоятелност. Описани са две дела, при които КТБ се явява кредитор с признати вземания за повече от 40 млн. лева всяко. Проведена е среща с международна одиторска компания. Освен това са извършени и действия за обявяване на прихващания за недействителни.

Междувременно адвокатът на Цветан Василев - Константин Симеонов, обяви, че Оманският фонд, който е акционер в кредитната институция е завел дело срещу България за 700 млн. евро. Припомняме, фондът е акционер в КТБ и беше кандидат- купувач за финансовата институция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!