Ще обменяме студенти с Виетнам

Елица Мартинова 17 април 2012 в 10:20 2380 1

Цецка Цачева и Сергей Игнатов на посещение във Виетнам, Снимка: БГНЕС
Цецка Цачева и Сергей Игнатов на посещение във Виетнам, Снимка: БГНЕС

Страната ни подписа междуправителствено споразумение за сътрудничество в областта на образованието и обмена на класифицирана информация с Виетнам.

От понеделник на визита в Ханой са председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на образованието Сергей Игнатов, председателят на Държавната комисия за класифицирана информация Цвета Маркова и заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Подписаното споразумение за сътрудничество в областта на образованието е за периода 2012-2016 г. То регламентира квоти за обмен на студенти и преподаватели със социалистическата република. Договорката предвижда мерки за нaсърчаване на сътрудничеството между университети на двете държави и начини за финансиране на тази инициатива.

Второто споразумение, което двете държави подписаха, представлява правна рамка, регламентираща сътрудничеството в областта на взаимната защита и обмена на класифицирана информация от всички областви на обществения живот. То регламентира основни тематични понятия и нивата за сигурност при информационния обмен.

По време на визитата и двете страни изразиха желание традиционните приятелски отношения между България и Виетнам да се превърнат в стратегическо партньорство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!