Шок с цената на топлата вода във Велико Търново. Клиент получил фактура със 70 лева за кубик

OFFNews 14 декември 2018 в 11:07 3972 0

Високи сметки за гореща вода предизвикаха масово недоволство при абонатите на „Топлофикация Велико Търново“. Започна масово отказване на потребителите от тази услуга на топлоцентралата, съобщи БНР.

С последното решение на Комисията за енергийно и водно регулиране топлоцентралата във Велико Търново промени начина на ценообразуване на подаваната гореща вода на абонатите си. Досега цената беше фиксирана от 10,80 лв. за кубически метър, а с ноемврийските фактури цената за различните абонатни станции е обвързана с потреблението.

Клиентите са получили фактури с цени от 25 до 50 лева за кубически метър гореща вода. Недоволството на домакинствата е масово, защото не са били уведомени за промяната.

От „Топлофикация ВТ“ не излизат с коментар.

За ситуацията е сезиран държавният енергиен регулатор.

Според "Янтра днес" новите сметки са 4 пъти по-високи от предходните.

"Клиенти на “Топлофикация – ВТ”, живеещи в кв. “Бузлуджа”, са “зарадвани” със сметки, в които кубик топла вода им струва 43,69 лв. Предколедни честитки с шокови цени са получили и други абонати на дружеството, които заляха социалните мрежи с гневни коментари и закани за колективни жалби. Друг клиент алармира, че в неговата фактура кубикът е 70 лв.", пише регионалното издание.

“Опитах се да се свържа с някой от дружеството да ми обясни защо е такава цената и защо не сме уведомени за поскъпването по никакъв начин. Една от касиерките ми обясни, че ценообразуването за всяка сграда е различно и колкото по-голямо е потреблението, толкова по-ниска е цената, което е абсурдно”, заяви Христина Стоилова пред вестника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови