Самолетни билети с отстъпка за Черния петък стрували повече от нормалното

OFFNews 25 ноември 2017 в 09:41 90491 1

Според неправителствената организация "Активни потребители" редица авиокомпании използват кампанията по разпродажби Черен петък, за да подлъжат лековерни клиенти, че сключват изгодна сделка, а в крайна сметка да им продадат на нормалната цена или дори по-скъпо място в самолета.

"Направихме едно бързо проучване за цените на самолетни билети. Сравнявахме цените за едни и същи дестинации за еднакви дати спрямо миналата седмица. И нямаше разлика. Даже при някои от дестинациите се получиха по-високи цени", заяви Богомил Николов от "Активни потребители" в сутрешния блок на Нова телевизия.

Според него обяснението е лесно – тези намаления се прилагат само за определени бройки от местата на борда, но логиката на потребителите била друга. Клиентът виждал, че има намаление и купувал за датата и дестинацията, които му трябват, защото вече е решил да купи.

Николов е категоричен, че е важен изборът на потребителите - не колко глоби са наложени, а колко хора не са купили нещо, за което са разбрали, че е подвеждащо, смята той.

„Радвам се, че тази година имаше много сигнали от наблюдателни потребители, за това как една и съща стока е била със завишена цена няколко дни преди Черния петък, за да може после след това да се покаже като намалена”, каза още Николов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!