Сайтът на европредседателството ще струва до 70 000 лева без ДДС

OFFNews 23 август 2017 в 17:55 3448 4

Сайтът на българското председателство на Съвета на ЕС ще струва до 70 000 лева. Това обявиха от ведомството на Лиляна Павлова.

Оттам обясниха, че техническото задание за разработването на портала на председателството е изготвено от екипа на министерството и че то е съобразено с „Правилата за извършване на проверки на предложения за проекти и дейности, удостоверяване на съответствието на технически и функционални задания за провеждане на обществени поръчки за разработка, надграждане или внедряване на информационни системи или електронни услуги и за реда за изпращане на данни от административните органи“, с изискванията на Закона за електронно управление и е преминало през одобрение от Държавна агенция „Електронно управление“.

Освет това разработването на техническото задание за портала на Председателството било по образец и по изискванията на Генералния секретариат на Съвета на ЕС.

Сумата, разписана в обществената поръчка, е 70 000 лева без ДДС. В тази цена влизат разработване на уеб сайт и мобилно приложение към него, предоставяне на хостинг и на стрийминг.

От министерството на Павлова посочват, че е грешно внушението, че става въпрос за създаването на „втори сайт“ на председателството.

В момента на адрес www.eu2018bg.bg се намира страницата на министерството. На този адрес от 1 декември 2017 година ще бъде разположен порталът, като единствено такъв, на Българското председателство. А сайтът на министерството ще бъде преместен на адрес www.bg-eupresidency.gov.bg.

Страницата на председателството ще е на четири езика – български, английски, френски и немски, и ще бъде съобразена с нуждите на хората с увреждания, посочват още от ведомството.

Замисълът на сайта бил да стане основния източник на информация, свързана с Председателството, предназначена за журналисти, широката общественост, както и за практикуващи специалисти и експерти.

На него ще има и календар с подробностите за всички събития по време на Председателството и ще дава възможност да се гледат пряко или на запис откритите дебати чрез излъчване в реално време. 

Достъпът до него ще бъде свободен, както и до всички публикувани статии, документи, прессъобщения, снимки и видеа.

Оферти за разработване на сайта на председателството се събират до 17.30 часа утре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

4

Izalina

23.08 2017 в 23:30

Аз само не разбрах някъде в седемте стъпки на разширяване на предварителния бюджет ли са тез 70к или нова сметка. Важно ми е, щото. Бройкам ги.

12860

2

newfoundland

23.08 2017 в 22:06

Цената е поносима, но има други неща като НДК, където нелогичните разходи са много.