Съд в Никозия обяви в ликвидация компанията, която ужили 200 000 българи

OFFNews Последна промяна на 30 юли 2019 в 14:36 2923 0

Окръжният съд в Никозия обяви днес застрахователната компания „Олимпик“ в ликвидация. На всички потърпевши от фалита на компанията, сред които са над 200 000 българи, ще бъде предоставена подробна информация за изискванията и условията за подаване на исковете за обезщетения или възстановяване на суми.

Съдът назначи днес двама постоянни ликвидатори на компанията, които ще действат заедно. Това са досегашният неин временен ликвидатор Павлос Накузи, който бе предложен от най-големия кредитор – Фонда за автомобилно застраховане /кипърския Гаранционен фонд/, както и официален представител на Република Кипър.

Очаква се днешното решение на съдия Ангелос Давид да бъде издадено и обнародвано в Официалния вестник на Кипър.

Делото за обявяването в ликвидация на застрахователната компания „Олимпик“, действаща в България и Кипър, започна на 12 септември миналата година. Преди това кипърският Застрахователен надзор отне лиценза ѝ за извършване на дейност, а съгласно кипърския закон всички застрахователни договори на „Олимпик“ както в Кипър, така и в България, бяха прекратени от 17 август миналата година. 

Комисията за финансов надзор своевременно ще публикува точна и изчерпателна информация във връзка с откриването на производството за ликвидация на www.fsc.bg. Актуална информация може да бъде получена и на тел. 0800 40 444 (безплатен телефонен номер), съобщи КФН. 

Комисията за финансов надзор (КФН) носи отговорност пред българското общество да следи постоянно развитието на ситуацията и да оповестява публично всяка важна информация, свързана на първо място с интерес на българските потребители/кредитори на дружеството. На второ място, КФН се ангажира да комуникира действията, които надзорният орган върху застраховането на Република Кипър или назначенитe ликвидатори на „Olympic Insurance Co. Ltd“ предприемат. На трето място, Комисията има и ангажимент да изисква от всички институции, които имат отношение към случая, оказване на необходимото съдействие на лицата, които имат застрахователни вземания, произтичащи от договори със „Застрахователна компания Олимпик - клон България” КЧТ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови