Събев уволни Везиева от шефското място в борда на БДЖ

Светослав Метанов 29 юни 2022 в 16:59 7736 2

везиева
Уличената в плагиатство Даниела Везиева вече не е шеф на борда на БДЖ.

Бившият министър на икономиката Даниела Везиева е уволнена от шефското място в борда на директорите на БДЖ, научи OFFNews.

Протоколът ПД-81 за освобождението ѝ без предизвестие е подписан от министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и носи днешна дата.

OFFNews разполага с документа и в него няма посочени мотиви. Уточнява се, че освобождаването на Везиева от заеманата длъжност не я освобождава от отговорност.

Самият Събев доведе Везиева в БДЖ само преди три месеца, въпреки че за нея още от времето когато беше служебен министър на икономиката във втория кабинет на Стефан Янев имаше сериозни подозрения, че е изплагиатсвала почти целия си докторат. Впоследствие съмненията не само че се доказаха, но ѝ бе отнета и научната степен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1067

4

StinkingSonOf

30.06 2022 в 05:03

Да, знам, че незаменими се пише слято.

1067

3

StinkingSonOf

30.06 2022 в 05:01

Тъпата патка с "у" с псевдоним подобен на българска чалга певица се набира в коментарите. Сигурно си мисли, че много държим на личността на Везиева. Не. Няма не заменими хора. Особено тези, коита са вече компроментирани и са се провалили със задачата да пресекат корупцията в големите държавни дружества разполагащи със стотици милиони публични средства. Да си ходи. Сашката да ходи след нея където пратиха й крайцера Москва.