Росен Христов се обяви за активен борец срещу Газпром, няма да дава оставка

OFFNews 11 ноември 2022 в 10:01 1457 1

Христов

Снимка БГНЕС Архив

Росен Христов, енергиен министър в служебния кабинет на Гълъб Донев.

"Няма да подам оставка. Това изказване беше ирония от страна на Бойко Борисов, не съм нарушил нещо. Имаме дори страхотни резултати за няколко месеца", заяви служебният енергиен министър Росен Христов в сутрешния блок на бТВ.

Вижда се цената на газа, която е под борсовата. Служебното правителство се справя с кризите, само вижте пускането на интерконектора, добави Христов.

Преди ден също в бТВ лидерът на ГЕРБ заяви, че е ядосан на служебния енергиен министър.

"Работата на служебното правителство е да прави избори, а не оценка. Има ДАНС, ГДБОП, прокуратура, които ще разследват. Защо той напада някои от нашите евентуални партньори "Продължаваме промяната"?, заяви вчера Борисов.

Христов отговори, че никого не е нападал.

"Ако погледнете записа от моето изказване, ще видите, че аз там буквално говорех за действията на "Булгаргаз" и не съм цитирал имена", каза днес Христов.

Според Христов когато той е станал служебен министър е заварил хаос във ведомството си и че се е борил не да продължаваме доставките от "Газпром", а само да се използват вече договорените количества природен газ по дългосрочния договор.

„Нашите анализи показват, че ако сметнем за база договора с „Газпром“, газът, който е купуван, е по-скъп от порядъка на 30%, закръглена сметка. А има решение цената да е по-ниска. С новото ръководство на министерството и новото ръководство на „Булгаргаз“ намерихме такова. Ние сега купуваме с до 50% отстъпка от борсата, включително и за декември“, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

1

Джендо Джедев

11.11 2022 в 11:55

"Според Христов когато той е станал служебен министър е заварил хаос във ведомството си и че се е борил не да продължаваме доставките от "Газпром","

Тоя на каква дрога е?