Райфайзенбанк подменя изцяло банковите си карти с безконтактни

OFFNews 25 юни 2015 в 15:02 5882 2

Райфайзенбанк (България) ЕАД започна поетапно подмяната на издаваните от нея банкови карти с безконтактни. В рамките на една година съществуващите и нови дебитни и кредитни карти ще бъдат издадени като безконтактни.

Новите безконтактни карти имат всички характеристики на досегашните карти, но са от следващо технологично поколение и имат разширени функционалности като възможността за безконтактно плащане, автоматичната регистрация за получаване на 3-D Secure код за плащания в интернет и други. Те ще бъдат преиздавани при същите условия и подмяната ще е безплатна за клиентите. Картите, чийто срок на валидност изтича, ще бъдат подменяни автоматично и клиентите ще получават SMS известие в кой офис на банката се намира подновената им карта.

Безконтактната технология дава възможност на клиентите да извършват по-бързи, лесни и удобни плащания само с допиране на картата до ПОС терминала и без въвеждане на ПИН код за суми до 25 лв. По-големите суми също могат да се плащат само с едно докосване, но тогава се изисква въвеждане на ПИН за по-голяма сигурност.

Лекотата и удобството в използването на безконтактните карти на Райфайзенбанк бе демонстрирано от голдън ретривъра Голди, която е главен герой и на рекламната кампания на Райфайзенбанк, стартираща от утре.

„В момента около 40% от ПОС терминалите в България са безконтактни и броят им непрекъснато расте. Повечето нови терминали, които се инсталират, са безконтактни, а до края на 2017 г. картовите организации имат изискване всички ПОС терминали вече да бъдат безконтактни“, коментира Мариела Атанасова, Директор на дирекция „Индивидуално банкиране“ в Райфайзенбанк.

Райфайзенбанк пуска и нов картов продукт – безконтактна револвираща кредитна карта РайКАРТ Фикс с логото на MasterCard. Новото при нея е, че минималната погасителна вноска е фиксирана сума, зависеща от кредитния лимит. Продуктът е изключително лесен за разбиране и удобен за ползване в ежедневието. Ако например кредитният лимит е до 1000 лв., минималната месечна сума, която трябва да се погасява, е 20 лв.

РайКарт Фикс се издава в лева и има по-дълъг гратисен период – до 50 дни. Клиентът получава безплатно SMS или е-mail известяване за всяко плащане, може да погасява задълженията си чрез директен дебит, дори и от сметка в друга българска банка, а също така участва и в атрактивна програма за лоялност.

В допълнение, Райфайзенбанк стартира и промоционална кампания за РайКАРТ Фикс – за искания, подадени до 30 септември 2015 г., няма такса за теглене на пари в брой от банкомати в страната и чужбина до края на годината, както и такса за издаване на картата.

Рекламна публикация

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови