Пускат движението по ремонтирания участък на Южната дъга между Герман и АМ 'Тракия'

OFFNews 01 ноември 2020 в 06:57 4113 2

Снимка АПИ

От днес се пуска за движение ремонтираният 2,5-километров участък между АМ "Тракия" и пътен възел "Герман" от Южната дъга на Софийския околовръстен път, съобщават от  Агенция "Пътна инфраструктура". 

Целта е да се облекчи трафикът в зимния сезон. Новоизградената отсечка е връзката на Околовръстния път на столицата с автомагистралата и част от реконструкцията на 6 км от Южната дъга - от квартал "Младост" до аутобана.

Трафикът ще се извършва в три ленти за движение. При пътен възел "Лозен" ще се използват и локалните платна. Движението се пуска при временна организация.

С разширението на цялото 6-километрово трасе от Южната дъга на Софийския околовръстен път съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов с две локални платна и тротоари.

Новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите "Струма" и "Тракия" и ще се улесни транзитният трафик от АМ "Европа", както и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. До момента са изпълнени 65% от предвидените дейности, а целият 6-километровият участък по договор трябва да е готов до края на 2021 г.

Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

2

Sashkavas

01.11 2020 в 12:24

Абе дано го пуснат, че положението не е никак приятно в момента.

5712

1

tough

01.11 2020 в 08:32

Не вяряайте на апи и бай галош. Те още преди няколко месеца лъгаха, че пускат околомръсното. Сега пак.
 
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл