Протести срещу ограниченията в цялата страна

OFFNews Последна промяна на 07 септември 2021 в 21:56 1406 0

Снимка Динко Зурлев

Протести бяха организирани срещу новите противоепидемични мерки в голяма част от страната. Основното искане на ресторантьори и хотелиери е ограниченията да бъдат еднакви за всички.

Почти всички заведения в Добрич затвориха в 15 часа.

"Мерките биха се отразили пагубно на нашия бизнес, защото миналата година бяхме затворени 8 месеца. В крайна сметка всички имаме кредити, всички издръжаме работници, всички се стараем да работим. Не може с три-четири часа, както и да сме работили, да покрием всички задължения", заяви пред бТВ Светла Маркова, която е един от протестиращите собственици.

Няколкостотин недоволни минаха с плакати по главната улица на Русе. Таксиметрови шофьори пък блокираха възлови кръстовища.

"Искаме да работим. По този начин се губи и персонал, то е всеобщо, всеки знае за какво става въпрос, после много трудно се събира този персонал обратно, за да работии по този начин се убива бизнесът", каза Светлозар Савов.

На протеста в Ямбол бяха категорични - няма да се съобразят с мерките, а в Хасково освен ресторантьори и работещи в заведения, на протест излязоха танцьори, хореогафи и DJ-и.

От днес на територията на цялата страна влизат в сила по-строгите противоепидемични мерки. Според тях ресторантите, баровете, игралните зали и казина ще могат да работят от 7.00 до 23.00 часа с до 6 души на маса, на отстояние от метър и половина. Затворени обаче ще останат нощните заведения, а събори, музикални фестивали и тиймбилдинги няма да се провеждат.

Фитнесите ще работят с до 30% капацитет, а кината, театрите, концертните и спортните зали с до 50%. Сватби и кръщенета на закрито ще могат да се провеждат с до 30 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови