Чавдар Златев е новият Член на УС на Fibank

OFFNews 21 февруари 2018 в 10:28 6395 0

Чавдар Златев

Снимка Fibank

Чавдар Златев

Чавдар Златев е новият Член на управителния съвет на Първа инвестиционна банка (Fibank). Той заема длъжността главен директор „Корпоративно банкиране“ (CCBO), съобщиха от кредитната институция.

Златев е завършил магистърска степен по макроикономика в УНСС в София. Специализирал е в Bank of Ireland кредитни продукти и практики, както и в Banco Popolare di Verona съвременни банкови практики.

Той се присъединява към екипа на ПИБ през 2004 г. като главен специалист в дирекция „Кредитиране на МСП“. Скоро след това е повишен в заместник-директор на дирекцията.

От 2006 г. до 2009 г. работи като управител на клон „Витоша“ на Първа инвестиционна банка. Впоследствие е назначен за зам.-директор на дирекция „Клонова мрежа“. През 2010 г. става неин директор.

От 2011 г. е директор на дирекция „Корпоративно банкиране“ и като такъв е участвал в разработването и внедряването на редица банкови продукти.

Златев е също така член на Управителния съвет на Първа инвестиционна банка – Албания и член на Съвета на директорите на „FiHealth Застраховане“.

Fibank приключва 2017 г. с 85 млн. лв. печалба на неконсолидирана основа. Портфейлът от кредити и вземания се повишава до 5,06 млрд. лв., а акцията на банката отбелязва ръст от 69% през 2017 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови