Пороите оставиха жп линии под вода

OFFNews 04 юли 2017 в 12:55 5416 1

Вече е възстановено е движението на влаковете в наводнените участъци от железопътната инфраструктура, съобщиха от релсовата компания НКЖИ.

Вчерашните поройни дъждове оставиха под вода някои от жп линиите в страната и движението на влаковете в страната беше затруднено. Някои от тях натрупаха закъснения от по няколко часа.

Голямото количество на валежите в Северна България доведе до наводняването на жп гарите Плевен и Пордим. Наводнени бяха участъците Долна Митрополия – Сомовит и Ореш – Морава, където движението на влаковете беше временно преустановено.

Силен вятър и паднали дървета доведоха до скъсване на контактната мрежа и блокираха движението в жп възел Русе и участъка Твърдица - Казанлък от 3-та жп линия (Подбалканската).

Всички аварийни екипи и техника на НКЖИ бяха мобилизирани за своевременно отстраняване на последствията в засегнатите от бурите места.

Оперативен щаб на НКЖИ следи метеорологичната обстановка, а аварийните екипи са в готовност за своевременна реакция при възникване на нови усложнения по железопътната инфраструктура, уточняват от компанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!