Поредно безумие: БДЖ отмени влак и натъпка над 70 пътници в един автобус

OFFNews Последна промяна на 03 септември 2019 в 12:09 7218 1

БДЖ спретна поредния кошмар на и без друго намаляващите си клиенти! Жп превозвачът отмени сутрешния пътнически влак Добрич - Варна като осигури само един автобус, който да превози повече от 70 души, закупили билети.

"Срамота, заради счупен влак и отпуснат само автобус, който да го замести, 70 души са натъпкани при капацитет от 50 седящи места. Възрастни хора са правостоящи. Вие сте за съд", пише пътничката Ирина Иванова във фейсбук.

Тя публикува и снимки от грозната гледка.

В междуселищните автобуси изобщо не се допускат правостоящи пътници и това е грубо нарушение на Закона за движение по пътищата.

Справка в информационната система на БДЖ показва, че ПВ № 28201 Добрич-Варна, заминаващ по разписание от гара Добрич в 06,10 ч е отменен още в 0,13 ч, така че държавната компания е имала предостатъчно време да организира достатъчно автобуси. Което обаче не е направено, както се вижда от снимките.

"Някой не е помислил и проверил колко хора принципно пътуват по тази линия всеки ден. Смея да твърдя, че ние сме си едни и същи, познаваме се. И през ум не им е минало, че са необходими два автобуса", обяснява перипетиите си с държавната железница Иванова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5944

1

AnderXale

03.09 2019 в 15:46

Ама разбира се, че са за съд. Преди няколко години имаше инцидент с автобус и загинали пътници. Тогава се прие закон изрично забраняващ на превозвачи да качват повече пътници от капацитета на автобусите. Имаше даже кампания, хората да споделят такива некоректни превозвачи. А сега държавата си позволява подобни безумия. Не, че е учудващо за управляващата ни вече 30 години клика.