Политическият и икономически елит на България и региона се събира на Софийски икономически форум

OFFNews 07 юни 2022 в 16:34 2343 0

Софийският икономически форум

Снимка Софийски икономически форум

Софийският икономически форум III

Делфийският икономически форум и Център за либерални стратегии организират в София на 21 юни 2022 г. Софийски икономически форум III, който ще се проведе в София Хотел Балкан. Събитието цели създаването на широка платформа за диалог и комуникация.

С фокус върху руската инвазия в Украйна и ролята на България в региона на Югоизточна Европа и Балканите, лидери от цялата политическа и икономическа палитра ще дадат конкретни отговори на ключовите за региона въпроси, с акцент върху енергетиката, сигурността и икономиката.

Софийският икономически форум III ще предостави възможност да се идентифицират и анализират най-важните предизвикателства пред икономическия растеж, да се сподели политически опит от други държави, да се подкрепи приемането на корпоративни социални иновационни практики в частния сектор и да се определи курс на политически действия към по-конкурентни и приобщаващи икономики в България и Югоизточна Европа.

Президентът на Република България Румен Радев и министър-председателят на България Кирил Петков ще отправят поздравителни адреси по време на събитието.

Някои от основните теми, които ще бъдат разгледани на Софийския икономически форум III са:

• Светът след войната в Украйна: анализ на новия глобален и регионален ред за сигурност
• Важността на присъединяването към ЕС: разширяването на ЕС като геостратегически императив след ситуацията в Украйна
• Инфлация, валутен борд и кандидатура за еврозоната: контекстът на 2022 г
• Отвъд нестабилността: геополитическо напрежение и енергиен преход
• Стратегически инфраструктурни проекти: мобилност и свързаност
• Дигитална трансформация: извеждане на правителството на следващото ниво
• Развитие на преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) и регионални икономически клъстери
• Пазарът на труда в България: баланс между ефективност и приобщаване
• Развитие и възможности в транспортния сектор

Сред изтъкнатите лектори, които ще бъдат представени на Софийски икономически форум III са г-н Асен Василев, заместник министър-председател по еврофондовете и министър на финансите, г-н Гроздан Караджов, заместник министър-председател по регионалното развитие и благоустройството и министър на регионалното развитие и благоустройството, г-н Драгомир Заков, министър на отбраната , г-н Александър Николов, министър на енергетиката, г-н Божидар Божанов, министър на електронното управление, г-н Никос Чардалиас, заместник-министър на националната отбрана на Гърция, г-жа Флоренс Робин, посланик на Франция в България, г-н Димитриос Хронопулос, посланик на Гърция в България, г-жа Красимира Величкова, член на правителствения щаб по въпроса с бежанците, г-н Димитрис Аврамопулос, еврокомисар по въпросите на миграцията, вътрешните работи и гражданството (2014-2019), Джордж Кремлис, главен съветник на министър-председателя на Гърция по въпросите на енергетиката, климата, околната среда и кръговата икономика, г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, г-н Оливие Маркет, президент на AES България, г-н Карел Крал, главен изпълнителен директор на Електрохолд, г-н Владимир Малинов, изпълнителен директор на Булгартрансгаз, г-н Андрея Щерев, член на Изпълнителнителния съвет, Българска търговско-промишлена палата (БТПП), г-н Роберто Санторели, председател на Конфиндустрия България, г-н Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, д-р Митко Василев, главен управител, Германо-Българска индустриално-търговска камара, г-н Деян Шошкич, професор в икономическия факултет на Белградския университет.

Софийски икономически форум е среща на високо ниво на най-влиятелните български и международни политически, корпоративни и интелектуални лидери за справяне с неотложните предизвикателства пред България, Европа и света.

Запазете мястото си!

На сайта на Софийски икономически форум можете да видите отделните панели и всички тематични дискусии, които ще се проведат по време на събитието на 21 юни 2022, както и информация за изтъкнатите говорители от България и чужбина.

Центърът за либерални стратегии е създаден през 1994 година като независима неправителствена организация. В дългата си история ЦЛС винаги е провеждал изследвания, ориентирани към предложения за публични политики, съдействал е за рационализирането на публичния дебат, ангажирал се е с подкрепа на гражданското участие и с формирането на активно гражданско общество.

Делфийският икономически форум (Delphi Economic Forum) е организация с нестопанска цел, ръководена от своите членове, ангажирана да предоставя и насърчава иновативни идеи за устойчив и конкурентен растеж на Европа и региона на Източно Средиземноморие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!