Плащаме глобите на КАТ на ПОС-терминал в патрулката

OFFNews 23 ноември 2018 в 15:39 2546 0

При нарушение на пътя глобите ще могат да се плащат и чрез ПОС-терминал на място. Това предвиждат промени в Закона за движение по пътищата, приети от парламента на първо четене днес.

С поправките се намалява възможността нарушители чужденци да напускат страната, преди да са си платили наложените им санкции.

От ГЕРБ също предложиха промени в Закона с движение по пътищата, които са свързани с въвеждането на ТОЛ системата от следващата година и електронната винетка. С поправките се отменя задължението на "Автомобилна администрация" да следи за плащането на таксите.

Тази функция ще се извършва от мобилни екипи на АПИ, които ще имат правомощията да спират автомобили и да ги проверяват.

От БСП обявиха, че са "за" въвеждането на ТОЛ системата, но не харесаха начина, по който се правят промените. Опозицията разкритикува и честото прекрояване на Закона за движение по пътищата, вместо да се изготви обещания нов закон.

"Гледаме 82-рата поправка в този закон. Черният петък е и тук, гледайки един закон, гражданите получат 3 поправки. Обещанието за нов закон няма да се случи и за съжаление цената за всичко това я плащат българите", обвини Георги Свиленски от Столетницата.

Той настоя и че трябва един орган да контролира нарушенията на пътя, а не да се създава поредният такъв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови