Ексклузивно Президентът връчи мандата на ИТН. Кандидатът за премиер е Пламен Николов (видео)

Paypal напуска Libra - проектът на Facebook за световна дигитална валута

OFFNews Последна промяна на 05 октомври 2019 в 11:28 2752 0

Американската компания за онлайн разплащане PayPal Holdings Inc обяви, че напуска Libra - организацията, ръководена от Facebook в опит за изграждане на глобална цифрова валута (криптовалута) Libra, съобщи Ройтерс.

Paypal е първият член, който излезе от групата.

„Ние продължаваме да подкрепяме стремежа за Libra (в превод - Везни, б.р.) и очакваме да продължим диалога за начините за съвместна работа в бъдеще“, казва PayPal в изявление.

В отговор базираната в Женева Aсоциация Либра на везни заяви, че е наясно с предизвикателствата предстоящи ѝ опитите да „пренастрои“ финансовата система.

„Промяната, който ще пренастрои финансовата система към хората, а не към институциите, които ги обслужват, ще бъде трудна. Ангажираността към тази мисия е по-важна за нас от всичко друго. По-добре е да знаем за тази липса на ангажираност сега, а не по-късно “, се казва в съобщението на асоциацията Везни. От Facebook досега не са направили коментар.

Facebook обяви, че планира да пусне дигиталната валута през юни 2020 г. в партньорство с други членове на "Асоциация Либра", но проектът бързо се сблъска със скептични регулатори по целия свят, допълва "Ройтерс".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови