Payhawk е вече лицензирана институция за електронни пари (EMI)

OFFNews 18 юли 2023 в 16:41 1051 0

Снимка

● Payhawk, глобалното решение за управление на бизнес разходи, вече е лицензирано дружество за електронни пари (EMI) с достъп до цялата Европейска икономическа зона.

● Лицензът е издаден от Банката на Литва, след задълбочен процес на проверка. Резултатът потвърждава, че Payhawk отговаря на строги капиталови и регулаторни стандарти, както и на високи стандарти за сигурност.
● Лицензът дава на Payhawk повече автономност при предоставянето на платежни услуги, включително и кредитиране. Това допълнително ускорява разработката на иновативни продукти и функции.

Payhawk, глобалното решение за управление на бизнес разходи, вече е лицензирано европейско дружество за електронни пари (EMI).

“С този нов лиценз един от главните ни приоритети е по-нататъшното разширяване на нашите платежни опции. В момента предлагаме на потребителите в определени пазари избор между дебитни и кредитни карти, но искаме да започнем да предоставяме тази гъвкавост на всичките ни клиенти,” споделя Христо Борисов, изпълнителен директор и съосновател на Payhawk.

“В добавка към нашите сертификати PCI DSS Level 1, SOC 2 и ISO 27001, този лиценз потвърждава цялостно, че Payhawk се придържа към стабилни капиталови и регулаторни стандарти, както и към най-високи стандарти за сигурност.”, казва още Борисов

Payhawk отвори и офис в Литва, увеличавайки глобалното си присъствие до 8 държави. Това разширение съвпада с 12 месеца на силен растеж за компанията, през които тя отвори офис и в Ню Йорк, а броят на служителите нарасна с 82%.

Payhawk комбинира корпоративни карти, възможности за възстановяване на разходи, плащания по фактури и изключително гладка интеграция с различни видове счетоводен софтуер в един цялостен продукт. Компанията вече има клиенти в 32 държави и предлага своето глобално решение в САЩ, Великобритания и Европейското икономическо пространство.

Новият лиценз е издаден от Банката на Литва, която е добре позната с подкрепата си за иновативните финансови компании и с приноса си към дигиталната трансформация. С този лиценз Payhawk може да контролира по-голяма част от процеса по разплащанията като така ускорява своята иновативност.

"Направихме още една важна крачка напред по пътя ни към предефиниране на начина, по който компаниите управляват разходите си.

Контролирайки по-голяма част от платежните процеси, можем да се движим по-бързо и да оптимизираме инфраструктурата, за да отговаряме на нуждите на нашите клиенти по най-добрия възможен начин, както и да подхранваме иновативността на компанията.” добавя изпълнителният директор на Payhawk.

Иновативната компания планира да продължи развиването на нови функции, които помагат на средния бизнес и на големите международни компании. През месец май Payhawk изкара и нов Корпоративен план, който включва вградени интеграции с Microsoft Dynamics 365 Business Central, 365 Finance и Oracle Netsuite, както и функционалност за управление на множество дружества, която помага на компаниите с комплексна структура да управляват по-добре и по-лесно разходите и ликвидността си на групово ниво.

За да научите повече за Payhawk или за да се запишете за демо, може да посетите payhawk.com

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки