Панев: Ако сложим таван на цената на бензина, ще има дефицит и опашки

OFFNews Последна промяна на 20 юли 2022 в 10:15 2986 3

Владо

Снимка БГНЕС

Владислав Панев, депутат от ДБ.

Да има ли таван на цените на горивата? Това ще обсъжда енергийната комисия в парламента. Предложението е на ГЕРБ.

Според бившите управляващи в момента се краде по лев на всеки литър продадено гориво на бензиностанциите. Затова от ГЕРБ искат пределни цени на моторните горива в размер на 2,70 лв. на литър за периода от 1 август до 31 декември тази година. 

Владислав Панев от ДБ и член на комисията е скептичен към такава мярка заради неизвестността откъде ще дойдат парите за подобно намаление.

"Ако сложим ценови таван по бензиностанциите, най-вероятен изход ще е дефицит и опашки. От месец-два предлагаме отделно облагане на руския петрол, който влиза в "Лукойл", в размер на разликата между цената на руския петрол и този на международните пазари, така че да се изравнят цените между двете и разликата да влиза в държавния бюджет, а не в "Лукойл". Важно е мярката да влезе в сила", каза той пред БНР.

Според него цените по бензиностанциите, особено с отстъпката от 0,25 лева, ще паднат под 3.00 лева за месец-два.

В предаването "Преди всички" Панев коментира и актуалната политическа обстановка в страната.

"Гледаме да сме диалогични, но и гледаме новите световни реалности. Трябва да бъдат заложени доста по-смели реформи. Заради проблема с газовите доставки смятаме, че е по-добре да има редовно правителство, отколкото служебен кабинет. Всички нива в държавата трябва да се занимават приоритетно с газа", категоричен е той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

120

4

Krasimir T.Georgiev

21.07 2022 в 07:39

Има Правила за коментиране, но има и скрити Правила за манипулиране.

120

2

Krasimir T.Georgiev

20.07 2022 в 12:58

Съгласен съм с този другар-демократ. Регулирането на цените ,винаги води до дефицит, черна борса и контрабанда. Управниците да търсят други начини за въздействие, ако наистина цените не са пазарни. Но изпитвам съмнения, тъй като цените в България са най-ниските в ЕС

-490

1

EA Trash

20.07 2022 в 10:40

Редовното правителство за половин година не реши нито един вътрешен проблем, за сметка на това ги задълбочи от зор да се прави на колония за пример.