Пълен батак и в екоминистерството, няма пари за нищо

OFFNews 21 май 2021 в 14:33 7981 0

Снимка БТА

„Няма и един лев за осъществяване на основните политики на министерството до края на годината. При липсата на Народно събрание, което да актуализира бюджета, това излиза като мина, която надявам се нито едно редовно правителство да не настъпи”. Това заяви екоминистърът Асен Личев днес.

Той обясни, че едно от първите неща, които е искал да направи, е било почистването на реки, язовири и незаконни сметища.

„Обърнах се към директора на Предприятието за управление на дейностите по околна среда (ПУДООС) да организира и финансиране този вид дейност, но ми каза: „Аз мога и да не управлявам ПУДООС тази година, защото няма с какво”. Направих я зам.-министър поне да й намеря работа”, заяви Личев.

Освен това, още в първите дни в министерството, той се надявал да забрани вноса на отпадъци за изгаряне.

„Оказа се, че нямам правна възможност, защото всеки, който е получил комплексно разрешително, в което има условие да изгаря отпадъци, то няма как да го забраня”, заяви Личев.

Министърът обясни, че ведомството му е с 10 млн. лв. дефицит към този момент. Според Личев при липсата на Народно събрание, което да актуализира бюджета, това се оказва мина. Само дефицитът на ПУДООС е 24 милиона лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови