Овергаз обяви как ще връща пари на клиентите си

OFFNews 23 юни 2020 в 11:58 4670 0

Най-голямата частна газоразпределителна компания в България "Овергаз" обяви, че ще върне на клиентите си надплатените суми за старите по-високи цени на газа.

Това ще стане чрез приспадане от текущи или бъдещи сметки. На клиентите, чиито партиди вече не са активни или са прехвърлени на други лица, парите ще бъдат изплатени по банков път.

"Овергаз Мрежи ще върне на клиентите си до стотинка цялата сума, която ще получи от Булгаргаз за намалената регулирана цена на синьото гориво. Компанията ще спази стриктно приетия за целта Закон за допълнение на Закона за енергетиката (ДВ, бр. 38 от 2020 г., в сила от 24.04.2020 г.), с който се повелява връщането на пари със задна дата", обявиха от дружеството.

След споразумение на Европейската комисия с Газпром цените на руското синьо гориво бяха намалени със задна дата. Българското правителство, на свой ред, договори 150 милиона лева за оскъпените доставки от август 2019 до март 2020 година.

"Ние гледаме на нашите клиенти като на свои истински партньори и ще изпратим всекиму изравнителен протокол и кредитно известие с фактурите за юли 2020. Цените на природния газ продължават да намаляват и това е трайна тенденция. Вярваме, че те ще станат още по-атрактивни, когато се укрепи свободният пазар на екологичното гориво", съобщават от "Овергаз".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!