Отварят "Ечемишка" до 14 февруари

OFFNews 07 февруари 2017 в 16:47 4603 0

Снимка БГНЕС

Максимална мобилизация и работа на 24-часов режим в тунел „Ечемишка“ на магистрала „Хемус“, разпореди министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов

Той се включи в последното заседание на комисията в Агенция „Пътна инфраструктура“ по проблема с тунела, на който в неделя паднала лампа уби жена. Екипът трябва да проучи състоянието на авариралото съоръжение и да набележи мерки за пълното му обезопасяване.

По-рано днес шефът на АПИ инж. Дончо Атанасов разпореди да бъдат сформирани експертни групи, които да направят извънредни огледи на всички тунели и съоръжения в страната. 

Сред предложените различни варианти на проектантски решения, беше избрано старата осветителна конструкция в тунел „Ечемишка“ да бъде демонтирана с цел максимално бързо възстановяване на движението в тръбата за София. Преценено е, че укрепване на съществуващата конструкция би отнело по-дълго време и няма да гарантира 100 процента безопасност.

Срокът, даден за възстановяване на движението, е 12-14 февруари, уточниха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!